SH -> kotisivulle Päivitetty 15.5.2002 © 2002 Sakari Hannula
sivu 1 | sivu 2 | sivu 3 | sivu 4
[Kotisivulle]
[Laitteisto]
[S7 R15:sta]

Harrin Kaiutin Sarja 7 R15 -kaiuttimien rakennusprojekti

Kotelon kokoaminen tapahtui vanhempieni luona. Heillä on iso autotalli työtilaksi sekä isälläni taitoa ja työkaluja. Porasimme ruuvien läpireiät ja niihin ruuvinkannoille upotukset. Sitten kokosimme kotelon etulevyä lukuunottamatta. Liimaa väliin ja kahdella puristimella kiinni, jonka jälkeen 3mm apureikien poraus. Sitten akkuporalla 4x35 mm puuruuvit kiinni, ja loppukiristys vielä käsin. Valmistuva kotelo edestä ilman etulevyä Valmistuva kotelo takaa

Jakosuodin kiinnitettyinä Kotelon tultua etulevyä vailla valmiiksi kiinnitimme jakosuotimet paikoilleen 2 pienellä ruuvilla. Samoin laitoimme sivuttaistuen paikoilleen. Seuraavaksi laitoimme diskantit kiinni etulevyihin. Sarja 7:ssä on etulevyssä jyrsitty suuntain diskantille, ja diskantti kiinnitetään etulevyn taakse valmiiksi jyrsittyyn upotukseen. Isäni etukäteen pohjamaalaamat etulevyt vielä kiinni, ja lopuksi pitkittäistuki paikoilleen. Kaiutinkotelot olivat nyt kootut!

Harri suosittaa, että diskanttielementti kiinnitettäisiin vasta kotelon maalauksen jälkeen, jotta siihen ei roiskuisi maalia. Diskantin kiinnitys tapahtuu tällöin bassoelementin reiän kautta. Reikä ei ole turhan iso tuohon tehtävään, mutta pienellä kärsivällisyydellä homma onnistuu. Itse oioin tuossa laittamalla diskanttielementin kiinni ennen etulevyn kiinnittämistä koteloon. Etulevy oli tuolloin jo pohjamaalattu, ja varsinainen maalaus suoritettiin varovasti sekä elementit suojaten.

Kotelot koottuina

Kotelot jäivät isäni hoivaan. Hän paklasi ruuvit piiloon, hioi, pohjamaalasi kahdesti välillä hioen ja lopulta maalasi kahdesti mustalla huonekalumaalilla; sillä samalla, jolla on maalattu työhuoneeni pääkaiuttimet, olohuoneeni subwoofer, työ- ja olohuoneeni stereotasot sekä olohuoneeni kaiutinjalustat :)

[S7 R15:sta]
[Laitteisto]
[Kotisivulle]