SH -> kotisivulle Päivitetty 13.5.2002 © 2002 Sakari Hannula
sivu 1 | sivu 2 | sivu 3 | sivu 4
[Kotisivulle]
[Laitteisto]
[S7 R15:sta]

Harrin Kaiutin Sarja 7 R15 -kaiuttimien rakennusprojekti

Projektin materiaali Harrin Kaiuttimen rakennussarjan sisältö oli laadukas! Etulevy oli tehty hienosti, ja osat ruuveineen ja tiivisterenkaineen vakuuttivat. Myös ohjeet olivat kattavat; kyseisen sarjan kotelon kokoamisohje, jakosuotimen langoituspiirrustus, yleisohjeita kotelon tekemisestä sekä kaiutinrakentamisesta muutenkin.

Tilasin sarjan hyvissä ajoin, ja toimitus tapahtui ajallaan Matkahuollon kautta. Perussarjan 100 V:n polyesterikondensaattioreiden sijaan valitsin 250 V:n polypropeenikondensaattorit, joista tuli 14 euroa/pari lisähintaa.

Seuraavaksi menin Herttoniemen Starkkiin sahauttamaan muut mdf-levyt koteloa varten. Tuolla saa levyt halumiinsa mittoihin neliöhinnoin, ja jälki on hyvää - suosittelen! 16 mm mdf-levyä meni 0,84 neliötä.

Hioin refleksikanavan muodostavien levyjen reunoihin pyöristykset puuviilalla ja santapaperilla. Merkitsin puuruuvien (88 kpl) paikat ja tein niille alut purasimella. Sahasin myös kuviosahalla liitinpanelien reiät. Jakosuotimet kokosin vaneripaloille kuumaliimalla ja juotin kokoon. Myös diskanttielementit kytkin jo jakosuotimeen. Sitten kaikki olikin valmista kotelon kokoamista varten.

Kotelopiirrustus. © Harrin Kaiutin
Julkaisu Harrin Kaiuttimen luvalla. © Harrin Kaiutin.

[S7 R15:sta]
[Laitteisto]
[Kotisivulle]